Wielen - Industrialwheels.com - Ruote industriali I migliori ruote industriali. | Su misura e standard

Indietro

Wielen

Wielen

Konijnenburg is al sinds 1946 expert in het ontwikkelen van maatwerkoplossingen. We beschikken over het grootste assortiment industriële wielen waarop we snel en doeltreffend aanpassingen kunnen maken. Van luchtband zwenkwielen tot groefwielen en van polyamide wielen tot zwaarlastwielen. Bestel uw losse wielen online of laat ze op maat maken:

  • Standaard wielen zijn binnen 24 uur leverbaar
  • Ruim 70 jaar ervaring in maatwerk wielen
  • Meer dan 20.000 soorten wielen op voorraad
  • Specialist in maatwerk oplossingen

Wielen kopen

Welke wielen heb ik nodig?

Voor verschillende situaties zijn er verschillende typen wielen beschikbaar. Mocht u niet weten welke wielen u nodig heeft, dan kunnen onze adviseurs u verder helpen. Neem vrijblijvend contact op voor een advies: bel 020 682 1051 of mail [email protected].

Naast de maatwerk oplossingen zwenkwielen en bokwielen hebben we op de website ook een groot assortiment aan standaard wielen:

  • Wielen met een hard loopvlak zoals Nylon, gietijzer, staal of kunststof met een lage rolweerstand
  • Wielen met een zacht elastisch loopvlak. Deze wielen zijn speciaal voor oneffen ondergronden en zijn bovendien geluidreducerend.
  • Polyurethaan wielen. Ideaal voor hoge belasting en aandrijftoepassingen. Bij industrieel intensief gebruik adviseren wij Vulkollan wielen (het beste polyurethaan op de markt).
  • Elastische rubberen wielen. Vergeleken met normale rubberen wielen hebben deze wielen een hogere laadcapaciteit en een lagere rolweerstand.

Wielafmeting en type kiezen

Wieldiameter

De wieldiameter van onze wielen is inclusief de dikte van het loopvlak. Grotere wielen hebben minder rolweerstand en rijden daarom lichter. Ook is het makkelijker om over een obstakel heen te rijden (bijvoorbeeld drempels).

Type wiel

Het type wiel bepaalt in sommige gevallen ook een groot gedeelte van de eigenschappen. Aandrijfwielen worden vaak gemaakt van Polyamide. We hebben ons assortiment verdeeld over verschillende types, zodat u gemakkelijk de wielen kunt vinden die u nodig heeft. Mocht u uw situatie niet terugvinden, dan kunt u contact met ons opnemen.

Loopvlak

Het loopvlak bepaalt de wieldiameter en het draagvermogen van de wielen. Een polyurethaan wiel heeft het meeste draagvermogen en een rubberwiel heeft het minste draagvermogen.

Rolweerstand

Het begrip rolweerstand wordt gebruikt om aan te duiden hoe licht en soepel een wiel rijdt. Rubberwielen hebben bijvoorbeeld meer rolweerstand dan PU-wielen. Ook de grootte van de wielen heeft invloed op de rolweerstand: grotere wielen hebben minder rolweerstand.

Draagvermogen

Over het algemeen geldt: grotere wielen hebben een groter draagvermogen.

Type lager

We bieden wielen met verschillende typen lagers, waaronder kogellagers, rollagers, glijlagers en wielen met een flensnaaf.

Toepassingen en maatwerk

Konijnenburg heeft een enorm assortiment aan wielen. Mocht het gewenste wiel echter niet in onze webshop te vinden zijn, dan kunnen we de wielen voor u op maat maken. We zijn al ruim 70 jaar gespecialiseerd in maatwerkoplossingen in verscheidene branches:

Neem voor een vrijblijvend advies, of een vrijblijvende offerte, contact met ons op:

Per saperne di più Chiudere
Confronta i prodotti Delete all products

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
×

Carica disegno OE

* Campi obbligatori

Utilizzando il nostro sito, l'utente accetta l'utilizzo di cookie ci aiuteranno a migliorare questo sito. Nascondi questo messaggio Maggiori informazioni sui cookie »